Kom rundt

Nedenfor giver vi dig en guide, til hvordan du kommer rundt i Barcelona. Du kan læse om:

  • Til fods i Barcelona
  • Metro i Barcelona
  • Bus i Barcelona
  • Cykel i Barcelona
Til fods i Barcelona

Det går forholdsvis hurtigt med at lære at finde rundt i Barcelona. Udenfor den gamle by, er gaderne rimelig lige, hvilket gør det forholdsvis enkelt at finde rundt via et kort. Den gamle by, er en anelse mere kringlet, men spændende at gå rundt i. Det kan anbefales at have et lille kort med, så du lette kan finde de ting du søger i den gamle by.

Hvis du tager udgangspunkt i La Ramblen (Ramblaen), samt at du vil gå rundt, så kan du gå rundt til det meste herfra (Park Guell – anbefales dog at tage metro). Så planlæg din tur og når du er i en bydel, så se seværdigheder i bydel samtidig – så du ikke skal gå alt for meget frem og tilbage.

Det er flot at og nærmest befriende at gå rundt i Barcelona. Det kan anbefales at gå en tur på strandpromenaden ved Barceloneta.

Metro i Barcelona

Metro Barcelona

Metro Barcelona

Metro netværket i Barcelona er stort og rigtig godt. Det er forholdsvis let at finde rundt i og togene kommer de fleste steder med rimelige mellem rum. I perioder med mange turister, kan togene være fyldt op hvorfor det ikke er sikkert man kan få plads, og samtidig kan der gå lidt tid inden næste tog kommer. Men generelt er det er fint netværk og meget omfattende. Det er en forholdsvis let og hurtigt måde at komme rundt i store dele af Barcelona.

Vær opmærksom på at man til tider kan stå tæt i metroen, og man derfor skal tage sine forholdsregler ift. lommetyve mv.

Bus i Barcelona

Der er mulighed for at komme rundt overalt med bus i Barcelona. Der er mange busser og de køre alle steder hen. Hvis du ser på busnetværket, kan det dog virke mere uoverskueligt end at tage metroen. Men du har mulighed for at se lidt mere af byen, hvis du tager bussen. Umiddelbart synes metroen lettere og skal du ikke så langt, er det ofte lige så let og hurtigt at gå.

Cykel i Barcelona

En dejlig måde at opleve byen på, er at leje en cykel. Der er mange steder, hvor dette er muligt og det koster generelt ikke særlig meget.

Ved at cykle oplever du byen på en helt anden måde, og du vil faktisk have mulighed for at se store dele af byen og seværdighederne på kort tid. Trafikken i Barcelona er selvfølgelig en anden end i Danmark, men hvis man orienterer sig godt og følger rådene fra cykeludlejningen, burde det ikke være noget problem.

Hvis du overvejer at leje en cykel, kan du prøve Happy Rental Bike. De har to lokationer i byen og tilbyder både cykler til voksne og børn. Samtidig tilbyder de også guidede ture.

Læs mere om Happy Rental Bike HER

Fik du læse det spændende Fakta om Barcelona