Bydele

Overblik over Barcelona

Der er mange bydele i Barcelona og de har forskellige udtryk, historie, seværdigheder.

Nedenfor får du først et billede over Barcelona by – herefter kan du læse om, de interessante bydele at besøge i Barcelona. Ved at vide lidt om bydelene, får du også en ide til hvor skal bo når du er i Barcelona.

Læs på denne side om:

  • Exiample – Det centrale område, med de store flotte gader
  • Barri Gotic / Ciutat Vella samt spændende pladser i den gamle bydel
  • El Raval – bydelen mellem Mont Juic og Ramblaen
  • Mont Juic – bydelen som også danner navnet for bjerget
  • Vila de Gracia – en by i byen. Ligger lidt uden for centrum.
  • La Barceloneta – lækkert sted hvor stranden starter

Som turist er det ofte rart at være tæt på tingene, og ikke skulle bruge for lang tid på transport rundt mellem de forskellige bydele i Barcelona – og i stedet blot kan gå rundt.

Billedet med udsigten er taget fra tårnet i La Sagrada Familia, viser store dele af det centrale Barcelona. Billedet givet et godt overblik over Barcelona.

Mont Juic

Udsigt fra La Sagrada Familia – Klik på det, for stor billede.

Billede over Barcelona

Generelt er det ikke helt forkert at bruge Placa de Catalunya (for enden af Ramblaen) som centrum for hvor du gerne vil bo. Bor du tæt herpå, er du meget centralt for de fleste seværdigheder, strande mv.

Eixample

Området er meget centralt og har store brede lige gader. Det er ikke en del af den gamle bydel i Barcelona, men ligger i op til det. Området er dog meget stort og omringer nærmest den gamle bydel (Ciutat Vella) og områderne El Raval og Barri Gotic. Placa de Catalunya ligger centralt i bydelen.

Der er gode cafeer, butikker og smuk Gaudi arkitektur bl.a. ”Casa Mila” – som er et besøg værd.

En af de centrale og store gader er Passeig de Gracia. Her er de dyre mærker, pæne restauranter mv. Det er også på denne gade at du finder Case de Mira, samt andre spændende Gaudi inspirerede bygninger.

La Sagrada Familia, er beliggende i denne bydel, fra Passeig de Gracia, kan du gå dertil på en times tid.

>>VIDSTE DU AT DU KAN KØBE ET CITYPASS – HVOR DER ER INKLUDERET HOP-AF HOP-PÅ BUS – LÆS MERE OG BESTIL HER <<

Barri Gotic / Ciutat Vella

Barcelona Restaurant

Der er mange smukke pladser i Barcelona

Denne bydel er primært den gamle del af Barcelona. Bydel starter på den nordlige side af La Rambla Der er hyggelige smalle gader, nærmest en labyrint nogle steder – men dog til at finde rundt i. Pludselig når du går rundt, er du på en smuk lille plads – hvor du tage et velfortjent og hyggeligt hvil blandt Barcelonas historiske gotiske smukke bygninger.

Denne bydel er enormt hyggelig, og er et sted man må forbi, når man er i Barcelona. Bydelen er nogle steder præget af rigtig mange turister, eksempelvis området omkring La Rambla.

Pladser i den gamle by (Barri gotic)

Pladser Barcelona

Place Reial

I den gamle by kan specielt pladserne Place Reial og Place del Pi anbefales at besøge og evt. hygge på en af cafeerne. Place de Sant Filip Neri er en flot plads – Det er en firkantet brostensbelagt lille gammel plads, der emmer af historie. Der er ikke nogen butikker eller cafeer – blot historie. Place de La Vila Madrid, er en lidt anderledes plads og vel nærmest en lille nedgravet park. Det er ikke fordi den er synderlig spændende, men der er en meget lille legeplads og lidt parkområde – som evt. kan bruges hvis du har børn med.

El Raval

Ravel er centralt og ligger op til ramblaen og har Mont Juic på den anden side. Der er som Barri Gotic en masser at se på, og seværdighederne er mange. Bydelen er en del af den gamle bydel, men personligt ikke nær så charmerende end Barri Gotic. Men hvis du vil opleve Barcelonas hjerte, er Raval også en del af dette, og skal opleves. I Raval finder her du blandt andet markedet La Boqueria og Güell Paladset (en af Gaudis prægtige bygninger). Specielt La Boqueria er enormt fascinerende at se og handle i.

Der sker meget i Raval og som i Barri Gotic er der mange turister, små specielle forretninger og restauranter.

Et besøg på Placa Reial er et super break på en tur på Ramblaen eller den gamle by – her kan nydes en is og cafe besøg. Pladsen ligger lige op til Ramblaen, ca. midt på Ramblaen.

Mont Juic

Bydelen er egentlig navnet på bjerget, hvorfra du har en fantastisk udsigt over Barcelona. Det er muligt at tage en tovbane op til toppen af bjerget – hvis du vil udfordre dig selv, kan du også vælge at gå – men det er en hård tur. På toppen af bjerget kan du se den store fæstning, som er rigtig flot. Yderligere er det en smuk tur at gå ned af igen. Der er mange ting at se i denne del af Barcelona.

Ud over selve bjerget og tovbanen derop, er det Olympiske område, den spanske Landsby Poble Espanyol, Museu Nacional d’Art de Catalunya.

En anden spændende del i bydel er Placa Espanyol. Vejen op mod national museet, er der de fleste aftener til et stort springvand show – som er virkelig seværdig. Yderligere er der på Place Espanyol en tidligere tyrefægter arena, der er omdannet et stort og flot indkøbscenter – udsigten på toppen heraf er igen rigtig flot.

Vila de Gracia (Gracia)

Bydel ligger lidt uden for det helt centrale Barcelona, hvilket du også mærker på stemningen på de forskellige pladser og gader. Gracia er nærmest en by i byen og har også tidligere været en selvstændig lille by. Gracia er kan nås med metro og bus, hvilket vil være nødvendig at benytte, hvis du vil ind til det mere centrale Barcelona.

I Gracia ligger i øvrigt Parc Güell. Dette er igen et must see, hvilket igen (som meget andet i Barcelona) er med unikke Gaudi bygninger. Virkelig seværdig.

Stranden og La Barceloneta

La Barceloneta

Er en yderst lille bydel, men speciel og værd at gå igennem, ifm. et besøg på stranden. Der er en enormt flot og hyggelig strandpromenade. Ligeledes er stranden hele perfekt. Du vil i havnen kunne se vældig store yachter, med helikoptere mv. samt gadehandlere, der sælger tøj, solbriller mv.

Fik du læst om Hoteller i Barcelona