Fakta

Barcelona er en af Europas største byer, hvilket du også hurtigt oplever, når du kommer til byen. Byen er hovedstaden for Catalonien

I selve centrum bor der små ca. 1.6 mio. indbyggere og i hele Barcelona området små 5 mio. Barcelona er dermed den 2. største by i Spanien.

Triumfbuen i Barcelona

Barcelona er præget af historie og historiske bygninger, og er dermed ikke en by med en masse store skyskrabere og moderne bygninger.

Selve byen er opstået mange hundrede år f.Kr. og har gennemårene været på forskellige hænder fra romere, arabere, franskmænd mv. I dag er byen en stolt catalonsk by, som er centrum for fantastisk kultur, historie og badestrande.

Byen har op mod 30 mio. besøgende (jfr. Turisme.nu), så der er mange turister i byen. Men Barcelona er også en stor by, så generelt vil det mest være ved de store seværdigheder, at du vil mærke de mange mennesker. Kommer du lidt væk fra seværdighederne er der ikke trangt. Men i højsæsonen, vil eksempelvis La Rambla være et meget befolket sted. En rejse lidt udenfor højsæsonen, kan være en ide, hvis du vil have ”lidt bedre plads”.

Barcelona adskiller sig ikke fra andre store byer – lommetyve og tricktyve kan dermed også forekommer her. Specielt steder som er meget befolket (befolkede steder er eksempelvis Ramblaen og Metroen, kan være specielt præget af lommetyve. Men hvis man blot er opmærksom og tager sine forholdsregler, så burde det ligesom andre steder ikke være noget problem.

Barcelona city

Bydele i Barcelona

At der er så mange turister i Barcelona, er primært på grund af de mange fantastiske seværdigheder og stranden. I Barcelona har du en unik mulighed for at opleve historie, storby, kunst, kultur kombineret med en badeferie. Det er helt unikt og gør Barcelona til en fantastisk.

Barcelona City Pass

Vil du gerne opleve mange af de store oplevelser Barcelona har at byde på, kan det anbefales at købe et Barcelona City Pass. Det giver adgang til nogle af de store attraktioner, samt rabat på andre. Yderligere er der Hop-af Hop-på sightseeing bus til en eller to dage inkluderet, som gør det let at komme rundt, samt at se store dele af byen. Lufthavnstransport er også en del af CityPass.

Så der er mange fordele ved kortet. Tjek altid hvad kortet dækker inden du bestiller, så du ved om det dækker dit behov. Hvis du har spørgsmål, så spørg Ticketbar – det er dem der vil udstede kortet til dig.

Se mere og bestil HER (sponseret)

Fik du i øvrigt læst om alle de spændende Bydele i Barcelona