Seværdigheder

Her er en guide, over de bedste attraktioner og seværdigheder i Barcelona. Læs her om:

 • Barcelona CityPass – rabat og spring køen over kort.
 • 7 must see seværdigheder i Barcelona
 • Hvilke seværdigheder der er gode til børn
 • Ideer til andre spændende seværdigheder

Barcelona CityPass

Barcelona City pass


Barcelona City pass

Nedenfor er nogle af de bedste attraktioner i Barcelona – inden vi fortæller mere om dem – er det vigtigt at vide, at der findes et CityPass. Et CityPass til Barcelona, sparer dig tid og penge. Generelt giver det adgang til nogle:

 • store attraktioner
 • rabat på udvalgte seværdigheder
 • Mulighed for spring køen over
 • Mulighed for benytte hop-af hop-på turistbus.
 • Samt evt. andre ting.

Du kan altid læse om indholdet samt købe Barcelona CityPass kortet HER (sponseret)

7 Must see seværdigheder i Barcelona

Nå – nu til de spændende seværdigheder. Der er så mange seværdigheder i Barcelona, som er spændende at se.  Nedenfor er anført 7 Must see i Barcelona, samt andre spændende seværdigheder – der er ligeledes links til hvor du kan booke billetter.

Har du børn med i Barcelona, er nogle af seværdighederne også for dem – det er angivet nedenfor.

Da seværdighederne ligger placeret ud over hele Barcelona, specielt den centrale del af Barcelona, kan det være en fordel at planlægge dine ture rundt lidt på forhånd. Så du ikke skal alt for meget frem og tilbage. Godt nok er det let at komme rundt i Barcelona, men alligevel.

Hvis du kan lide at gå, er det muligt at gå rundt til de fleste seværdigheder i det centrale Barcelona. Bare det at gå rundt i Barcelona, og opleve atmosfære, små gader, pladser, specielle bygninger, strandpromenaden er en oplevelse i sig selv.

1. La Sagrada Familia

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia

Dette enorme evighedsbyggeri er så fascinerende på alle måder. Detaljerne i byggeriet, som har stået på i mere end 100 år, er så mange. Man forstår godt hvorfor det tager lang tid at bygge kirken. Den ligger i bydelen Eixample lidt uden for det helt centrale af bydelen.

Det er næsten et must at tage ind og se kirken, samt en tur i et af de to tårne. Fra tårnene kan du få en flot udsigt, og samtidig se kirken lidt fra oven. Har du højdeskræk? Så glæd dig til den smalle vindetrappe på vej ned. Hvis du har planer om at skulle op i tårnet, så undersøg først om dine børn må komme med – der kan være aldersgrænse på dette.

Det vil anbefales at booke dit besøg til kirken og tårnet, så du er sikker på der er plads til dig (der er rigtig mange mennesker der gerne vil se kirken).

Brug for billetter til La Sagrada Familia – Book HER (sponseret)

TIP – Antonio Gaudi er begravet under kirken – det er også muligt at besøge dette, når du er ved kirken. Søg evt. på “Antonio Gaudis tomb” – for at finde yderligere info.

2. Parc Guell

Parken er har Gaudi som afsæt. Den er smuk og ligger i Gracia med en høj flot beliggenhed og er samtidig fyldt med speciel arkitektur. Her får du virkelig en ide om hvem og hvad Gaudi kunne med eksempelvis mosaik og arkitektur. Det anbefales at tage transport derud, da det vil tage noget tid at gå.

Vil du til Park Guell, kan en Hop-on-hop-off bus tur anbefales. Book dine billetter her (sponseret)

Du kan med fordel overveje at booke nogle af disse billetter også. (Sponseret)

3. Parc de la Ciutadella og Barcelona Zoo (god til børn)

Parc la ciutadella

Springvand i Parc la ciutadella

Parc Ciutadella er en flot park midt i Barcelona, det er ved en af indgangene til parken at Triumf buen står. Er du i Barcelona med børn, du elske at kunne rende lidt rundt i parken. Du kan med fordele tage en lille sandwich med at nyde den i parken. Her vil du også kunne se de lokale dyre eks. Yoga, løbe mv.

Barcelona Zoo, ligger i forlængelse af parken. Det er en flot og rimelig stor zoologisk have. Der er over 2.000 forskellige dyr, mange forskellige planter buske og træer. Den er bestemt et besøg værd.

 

4. Tovbane og fæstningen på Mont Juic (ok til børn)

Mont Juic

Udsigt fra La Sagrada Familia – Mont Juic i baggrunden

Turen op til toppen af Mont Juic er fantastisk. Du vil se Barcelonas mere og mere skyde frem, som du kommer højere op – og du får virkelig fornemmelsen af at Barcelona er en kæmpe by. Fra toppen er udsigten endnu bedre. Det er heroppe muligt at se den gamle fæstning.

Turen ned fra toppen er ligeledes rigtig flot og på vej ned, hvis du følger vejen, er der en lille cafe og legeplads, til en dejlig lille break. Der kan være lidt langt for mindre børn at gå. Du kan yderligere kombinere en tur på Mont Juic med at tage videre til den olympiske by og se anlægget lidt udefra. Herfra er der heller ikke langt til Font Magica og Den spanske landsby (se mere nedenfor) eller shopping i den gamle tyrefægterarena.

For at komme frem til Tovbanen, kan du tage metroen. Alternativet er at gå op til Tovbanen, som først starter lidt oppe af bjerget – det er en frisk, flot og hård tur at gå.

Billetter til Mont Juic kan bookes her (sponseret)

5. Det olympiske stadion / område (ok til børn)

Det olympiske anlæg, blev brugt til de olympiske lege i 1992. Det er et stort kompleks. I dag bliver eks. Stadion brugt til koncerter. Den store OL plads foran stadion, kan bruges til et lille break og børnene kan rende lidt rundt.

Et besøg på det olympiske stadion kan evt. kombineres med et besøg i Poblo Espanol. Her er det muligt at komme lidt tilbage i tiden. Det er ok til børn, og det er muligt at finde spise steder derinde.

6. La Boqueria og ramblaen

Ramblaen må nævnes, når man snakker Barcelona. Det er ofte herfra man snakker ud fra, når det skal forklare hvad ting i Barcelona ligger. Ramblaen er i princippet en rigtig stor gågade, med veje på begge sider. Der er som regel mange mennesker og området er

Marked

La buqueria

forbindelsespunkt til flere ting. Eks. De gamle bydele, Place de Catalunya og havnen. Gaden er spændende og seværdig. Der er masser af liv, folk der optræder, små gadebutikker, souvenirs og en masse restauranter på begge sider af gaden. Vær opmærksom på at der kan være mange mennesker, hvilket kan tiltrække lommetyve.

I den ene side af La Rambla og ca. midtpå, ligger et specielt marked La Boqueria. Dette er et helt specielt marked, som byder alle dine sanser velkommen. Der er en meget speciel atmosfære på dette marked. Det er ligesom at træde tilbage i nutiden! Det er muligt at købe primært mad, frugt, fisk, nødder mv. Prøv dig lidt frem og oplev nogle spanske specialiteter.

Et besøg på Placa Reial er et dejligt og smuk break på en tur på Ramblaen – her kan nydes en is og cafe besøg. Pladsen ligger lige op til Ramblaen, ca. midt på Ramblaen.

7. Font Magica (god til børn)

Om aftenen når mørket nærmer sig, strømmer folk til dette springvand placeret op til Placa Espanyol. Musik, lysshow og springvand kombineret i en fest – er en fantastisk afslutning på en forhåbentlig god dag i Barcelona. Vær opmærksom på man kan komme til at stå lidt tæt – så være opmærksom på lommetyve.

Andre seværdigheder i Barcelona

 • Camp Nou – er et must, specielt hvis du er fodbold interesseret. Camp Nou har sin egen side på Visit-Barcelona.dk – læs mere her  . Du kan også læse mere om billetter til Camp Nou her Ticketbar.eu
 • Strand Promenaden (God til børn) – læs her om gode råd til strandturen
 • Den spanske by Poblo Espanol (God til børn) – Landsby, hvor man kan komme lidt tilbage i tiden. Lidt a la Den gamle by i Århus.
 • Case Mira
 • Formel 1 – køres engang om året (dog er der træning et par gange yderligere) – men er du til de hurtige Formel 1 biler, har du mulighed for at se det i Barcelona.
 • Husk Barcelona CityPass  (sponseret)

Nok om Seværdigheder – du skal jo også spise! Læs her om Restauranter i Barcelona